ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI MUAFİYETİNE İLİŞKİN DUYURU

15 Ara

Sevgili Öğrenciler,

Öğretmenlik Uygulaması Muafiyet Başvurularını kaçıran öğrencilerimiz için tekrar ilan açılmılştır. Daha önce başvurusunu yapan ve muaf oldunuz bilgisi alan öğrencilerimiz tekrar belge getirmelerine gerek yoktur.

Fakültemiz bünyesinde devam etmekte olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Güz dönemi öğrencileri, YÖK’ün ilgili yönergesine uygun şekilde;

Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler ile pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

 

GEREKLİ BELGELER

En az bir öğretim yılı öğretmenlik yapmış olanlar için;

  1. PFESP’ye ilişkin Usul ve Esasların 10/4. Maddesi gereği, “En az bir öğretim yılı öğretmenlik yaptığına dair” belge
  2. Bir öğretim yılına ilişkin sigorta yapıldığına dair belge (Başlangıç-bitiş ayları arası)

Halihazırda öğretmenlik yapanlar için;

  1. Öğretmenlik yapıldığına ilişkin çalıştıkları kurumdan alınan onaylı belge (Haftada en az altı saat derslere girdiğine dair)
  2. Sigorta giriş belgesi

Buna ilişkin olarak Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyen ve yukarıdaki şartları sağlayan öğrencilerin dilekçeleriyle birlikte istenen belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik belgeli başvurular kabul edilmeyecektir.

Muafiyet dilekçesinin doldurarak, gerekli belgelerin en geç 10 Ocak 2018 saat 17.00’a kadar Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru dilekçesineulaşamayan öğrencilerimiz gerekli diğer evraklarla birlikte geldiğinde diklekçeyi Formasyon Birim Sekreterliğimiğzden alabilir.

Dilekçeyi indirmek için tıklayınız.