Bahar döneminde gerçekleştirilecek olan Öğretmenlik Uygulaması için öğrencilerin gideceği uygulama okulları Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi PFSP Koordinatörlüğü ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş hangi öğrencinin hangi uygulama okuluna gideceği aşağıdaki listelerde gösterilmiştir.
Düzce Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esasların 4. Bölümünün 9. Maddesinin 4. Bendinde ifade edilen, “ayrıca pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulabilir” ifadesi gereğince Bahar döneminde MEB’e bağlı herhangi bir okulda / kurumda çalışmaya başlayacak olanların muafiyet durumlarının görüşülmesi için çalışacağına dair resmi belgelerin en geç 30 Ocak 2017’ye kadar, dilekçe ile birlikte, teslim etmeleri gerekmektedir. Bu durumda başvuru yapacak öğretmen adaylarının belgelerinde haftada en az 6 saat ders vereceğine ilişkin ibarenin yer alması gerekmektedir. Bu tarihten sonra hiçbir muafiyet başvurusu / işlemi dikkate alınmayacaktır.
Öğretmenlik Uygulaması dersinin “uygulama” kısmı, 14 hafta boyunca, haftada 6 ders saati olmak üzere, ekli listede yer alan ortaöğretim kurumlarında, rehber / uygulama öğretmeninin nezaretinde yapılacaktır. Bunun yanında, daha önce bahar dönemi ders programının ilanında ifade edildiği üzere, öğretmenlik uygulaması dersinin teorik kısmı Cuma günü haftada iki ders saati olmak üzere 16.00-19.00 saatleri arasında ağırlıklı olarak Eğitim Fakültesi A blokta yapılacaktır.
İlgililere duyurulur.
NOT: Öğretmenlik uygulaması okullarda Cuma günü yapılması planlanmakla birlikte uygulama rehber öğretmeninin ders programı dikkate alınarak diğer günlere de esnetilebilir. Bu durumda olanlar planlamalarını rehber öğretmenlerle birlikte yapabilirler.
Sorularınız için: formasyon@duzce.edu.tr
LİSTE 1 (DEKORASYON, GRAFİK, EV EKONOMİSİ, GİYİM, HALKLA İLİŞKİLER, SANAT TARİHİ, YAŞAYAN DİLLER)
LİSTE 2 (İKTİSAT-İŞLETME)
LİSTE 3 (KAMU YÖNETİMİ-MÜHENDİSLİK-BEDEN EĞİTİMİ)
LİSTE 4 (YABANCI DİL-İLAHİYAT-TARİH)
LİSTE 5 (FELSEFE GRUBU-COĞRAFYA-KİMYA-FİZİK)
LİSTE 6 (BİYOLOJİ)
LİSTE 7 (MATEMATİK)
LİSTE 8 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI)
LİSTE 9 (TURİZM)
LİSTE 10 (SAĞLIK GRUBU)